12.2.2014

Kangasvalikoiman päivittelyä + myyntiin tulevista keppareista

 Heippa,

ihan ensiksi haluan sanoa, että Reino ja Kalle ovat vielä myynnissä.

Kävin eilen ja perjantaina eurokankaassa. Mukaan tarttui vaikka mitä kivaa ja vielä suht halpaan hintaan. Olen myös onnistunut hampstraamaan lisää lankoja.

Ruskeaa tekonahkaa. En muista minkä kokoinen palanen, mutta aika suuri. Hmm, minulla oli tätä jo ennestään, mutta ompahan nyt ainakin tarpeeksi
Mustaa tekonahkaa puoli metriä X3. Mustaa menee aina kaikista eniten, joten siksi sitä on hyvä olla aina varastossa riittävästi.

En tiedä mitä kangasta tämä on, mutta rakastuin tähän täysin. Tästä saa ainakin 3 hevosta tehtyä

Mulla on jo aijemmin ollut tällaista kangasta beigenä. Tätä on helppo ommella ja tähän saa harjalangankin helposti kiinni. Tästä saa ainakin 6 hevosta, sen verran iso palanen kyseessä.

Harmaata microfleeceä, salamanvalo vähän vääristää. Mulla oli ennestään jo valkoista ja tummanruskeaa microfleeceä, en tosin ole vielä ommellut. Ihan kivalta kankaalta vaikuttaa, tosin aika venyvää.
Lankoja. Eurokankaassa oli sellainen "osta 4 kerää, niin saat viidennen kaupan päälle". Pitihän se tarjous tietenkin hyödyntää, vaikka värivalikoima ei ollut ihan mikään paras.

Lisää lankoja. Nämä olen ostanut tässä parin viikon sisällä. Olen käyttänyt tuota valkoista tähän mennessä. Aika paksua ja sitä on vaikea saada yksitellen ommeltua kiinni, joten olen joutunut laittamaan langat tupoittain. Tämä lanka näyttää avattuna todella ihanalta.

Karvakangasta! Tästä saa ainakin 2 hevosta tehtyä.

Pitihän sitä tietenkin ostaa myös loimiin, pinteleihin ja huppuihin lisää värivalikoimaa.

Valkoista ja tummanruskeaa polarfleeceä.  Tosi halpaa, olisin oikeastaan voinut ostaa tätä muissakin väreissä, sillä metri oli vain 6€ + sentit päälle.

Sitten tietty velboan tyyppistä beigeä kangasta. Minulla oli ennestään tämän väristä velboaa, eivätkä nämä kaksi kangasta eroa kovin paljoa toisistaan.Mulla on tällä hetkellä kesken 12 keppihevosta. Kaikki ne ovat sellaisia, jotka olen joskus ajat sitten aloittanut, mutta syystä tai toisesta olen päättänyt jättää ne silloin kesken. Nyt olen kuitenkin päättänyt tehdä kaikki keskeneräiset loppuun ja aloittaa sitten vasta uudet. Kaikki 12 hevosta tulevat myyntiin, kunhan valmistuvat. Huomioikaa, että näiden hinta tulee olemaan automaattisesti hieman matalampi kuin nykyisten hevosteni hinta.

Harmaa hevonen. Tykkään erityisesti hevosen rakenteesta, mutta hevosen suu on hieman vino. Hintaa tulee varmaankin olemaan 18€, jolleen keksi, miten saisin tuota suuta hieman suoremmaksi. Mulla on myös toinen samasta kaavasta piirretty harmaa, jota olen ommellut puoleenväliin saakka. Hieman pelkään, että siitäkin tulee vino, koska aikoinani leikkelin kankaat vähän hutaisten.

Joku ruskea keskeneräinen heppa, jota aloin tekemään keväällä 2012 Ommeltu puoleenväliin saakka.

Tämän hevosenraadon alkuperäinen kankaanväri oli vaalea beige. Nyt olen kuitenkin hieman onnistunut muuttamaan väriä tummemmaksi. Tarkoitus olisi saada hieman papurikkokuvioa vielä tehtyä. Hevonen on siis vasta väritysvaiheessa. Aloin tekemään tätäkin keväällä 2012

Melkei valmis, suht suurikokoinen otus, jonka aloitin kesällä 2012. Hevonen on todellakin isokokoinen ja hieman raskaampi kuin muut. Keskipala on hieman vino, mutta suu silti täysin suora ja pysyy kiinni. Hevoselle tulee hieman enemmän hintaa (kuitenkin max 25€). sillä sen harjalanka on avattu.

Hmm, tämä onkin vanha tekele! Jouduin ihan urakalla miettimään, milloin oikein aloitin tämän. Taisin aloittaa hevosen joskus vuonna 2010 alkukeväästä, eli kyseessä on todella vanha heppa. Siksi rakenne ei ole vielä oikein kohdillaan. Hevonen on kuitenkin suora. Täpliä ei ole upotettu hevoseen, vaan ne ovat ommeltu päälle. Hintaa tällä tulee olemaan varmaan max. 15€, riippuu millaisen harjan päädyn tekemään.

Suurikokoinen hevonen, jonka aloitin muistaakseni joskus 2011 vuoden lopulla. Hevosen suu on ilmeisesti hieman vino  ja siksi olen jättänyt tämän kesken (perfektionisti kun olen). Hintaa tulee olemaan varmaan se max 20€ riippuen millaisen harjan teen.

Toinen vinosuinen ponimus, joka on myös aloitettu samoihin aikoihin kuin tuo yllä oleva hevonen. Hintaa tulee max 15€, väh 10€. Kovin kummoista harjaa en tälle nimittäin ala tekemään, koska kangas on sen verran paksu..

Sitten taas yksi todella vanha tekele, joka on aloitettu vuonna 2010. Hevonen on suora, mutta rakenne on epäsopusuhtainen. Tästä hevosesta tulee muuten marwarinhevonen, joka on aika harvinainen keppihevospiireissä. Empä ole kovin montaa kertaa törmännyt tällaiseen kippurakorvarotuun :) Harja avattu, joten siitä tulee varmasti hieman lisähintaa.

Sitten kaksi täyttämätöntä, taaimmainen hevonen aloitettu kesällä 2012 ja etimmäinen vuoden 2010 loppupuolella.
Sitten vielä tämä, jonka aloitin keväällä 2012. Tehty samasta kankaasta ja kaavasta kuin Booli. Toisen puolen olen pian jo ommellut.Tänään aloittelin vielä yhtä tilaushevosta, jonka pitäisi valmistua keskiviikoksi. Hevonen on aika suuritöinen (kirjava). Sille tulee mukaan suitset ja se lähtee täytteiden ja kepin kera. Laitan hepasta kuvia, kunhan saan sen valmiiksi. 

4 kommenttia:

  1. Olisiko mahdollista ostaa keskeneräistä kepparia??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keskeneräisen keppihevosen ostaminen ei valitettavasti ole mahdollista

      Poista

Luethan postauksen ennen kysymistä? Niin risut kuin ruusutkin ovat tervetulleita.
Myynnissä olevat keppihevoset löytyvät blogin oikealla puolella olevasta sivupalkista "Myytävät" tekstin alta. Mitkään muut keppihevoset eivät ole myynnissä.