31.12.2014

Vuosi 2014 tiivistettynä

Ajattelin kirjoittaa tähänkin blogiin hieman muisteloa siitä, millainen vuosi 2014 on ollut ja mitkä asiat ovat jääneet parhaiten mieleen.

Aloin vasta vuoden 2014 aikana myymään keppareita hieman aktiivisemmin. Ennenkin olen niitä yrittänyt myydä, mutta en oikein saanut niitä kaupaksi, vaikka hintakaan ei mielestäni kovin suuri ollut.

Tammikuu
Tammikuussa huomasin, että vuoden 2013 jouluna julkaisemaani postaukseen oli tullut kommentteja ja olin myös saanut pari s.postia myyntikeppihevosiin liittyen. En silloin pitänyt kiirettä niiden myynnin suhteen, sillä ajattelin vaan että "enhän ole oikein ennenkään saanut näitä kaupaksi". Toisin kuitenkin kävi. Laitoin 12 hevosta varusteineen myyntiin ja boom, kaikki meni kaupaksi parissa kuukaudessa (yhden vedin pois myynnistä, koska sillä oli liikaa tunnearvoa) ja suurin osa vielä tämän blogin kautta. En voinut uskoa silmiäni. Blogillanikin taisi siihen aikaan olla vaan jotain 4 lukijaa.

Sain noiden myyntihevosten jälkeen vielä usealta henkilöltä kyselyitä siitä, milloin tulee seuraava myyntiin. Olin totaalisen äimistynyt.

ST Golden Creamfall "Ristiina"

Tämän kaverin oikeaa nimeä en muista, mutta kyseessä taisi olla aasi, jonka kutsumanimi oli Fredrika

ST Haughty Gazer eli Kalle. Kallella oli monta ostajaehdokasta, mutta kaikki vaan peruivat ja peruivat. Sain Kallen kaupaksi vasta huhtikuussa.

ST Peikkopoika! Muistan vieläkin, kuinka tuskallista tätä oli ommella.

Vanessa

W.M Only One eli Lina

Red Blood KRW eli Booli oli aikoinaan yksi silmäteristäni. Se kävi kerran jopa IRL kisoissa kanssani.

Golden Rival eli Rivali

North Wind eli Reino

ST Alidaar eli Ali. Alin vedin pois myynnistä, koska sillä oli liikaa tunnearvoa. Aika uskomatonta, sillä joskus aikoinaan tein Alin juurikin myyntiä varten, mutta koskaan en saanut sitä myytyä. Sitten yllättäen ihastun siihen ja lopulta se onkin suosikkihevoseni, vaikkei se ulkonäöllisesti olekaan kedon kaunein kukkanen.

ST Gabriel eli Kapu. Ainoa hevonen, jonka myyntiä kadun hieman vielä tänäkin päivänä. Kapuun liittyy vaan niin paljon hyviä muistoja. Olen kuitenkin onnellinen, että Kapu pääsi kotiin, jossa sille on käyttöä, eikä pölyynny täällä minun huoneeni nurkissa.

W.M Arrowhead eli Heidi


Helmikuu
Kaikki oli liian hyvää ollakseen totta ja niinpä pari henkilöä päättikin sitten perua hevosensa oston (+meinasin tulla huijatuksi). Olin koko jupakan takia todella tympääntynyt. Päätin helmikuussa myös tehdä valmiiksi sellaisia hevosia, joiden tekemisen olin aloittanut jo aiempina vuosina, mutta jättänyt kuitenkin jostain syystä kesken.
ST Endless Summer, eli Etna

Pakkasukko eli Patu
Stormguard eli Stiina

Maaliskuu
Myös maaliskuussa jatkoin noiden edellisinä vuosina kesken jääneiden hevosten tekemistä. Upotin myös kirjavalle hevoselle ensimmäistä kertaa ikinä laikut. Tiesin kyllä teoriassa miten upottaminen tapahtuu, mutta en ollut aiemmin saanut aikaiseksi testata.
Tilari
Tiedoton

Tiedoton

Huhtukuu
Huhtikuussa olin laiska ompelija ja tein vaan kaksi kepparia, tosin toinen niistä oli hieman pidempi projekti. Tein ensimmäistä kertaa harmaankimon (eli värjäsin kankaan itse). Mielestäni hevonen onnistui tosi hyvin. Laitoin harmaankimon tosin vasta myöhemmin myyntiin.
Toinen tekemäni hevonen oli tiedoton, jolle tuli mukaan suitset.

Tiedoton

Harmaankimo poni nimeltään Luster

Toukokuu
Toukokuussa päätin, että laitan useamman kepparin kerralla myyntiin. Minulla oli seitsemän keskeneräistä kepparia ja joka viikonloppu kun tulin Rovaniemeltä kotiin, en tehnyt mitään muuta kuin ommellut. Toukokuussa möin myös vanhoja kaavojani.

Kesäkuu
Kesäkuussa tulikin sitten useampi hevonen myyntiin. Minun oli alun perin tarkoitus laittaa 8 hevosta kerralla myyntiin, mutta halusin välttämättä päästä myymään keppareita, enhän ollut ainakaan kuukauteen myynyt yhtään. Niinpä päätin, että laitan 5 valmiina olevaa kepparia myyntiin. Myöhemmin kesäkuun aikana sain myös kuudennen valmiiksi.
Kesäkuussa aloin tekemään varustevinkkisarjaa, joka muuten vieläkin on kesken...upsista D:
Arabitamma Darlington

Legend Of Mercury, eli Lennu tai Merkuuri

Luster eli Lulu

Utopia eli Upis

Vivanna

Shettis Rennette

Heinäkuu
Heinäkuussa tein doninhevosta ja friisiläistä. Tarkoitukseni oli laittaa myös yksi arabi myyntiin, mutta onnistuin sössimään koko homman täysin. Olin hieman liioitellut kaavassa arabejen muotoja, sillä kaksi muuta ko. kaavalla tekemää arabia oli tehty venyvästä kankaasta, joten muodot hieman hälvenivät. Tämä kangas ei venynyt ollenkaan, joten muodot toistuivat sitten itse hevosessa yhtä liioitellusti kuin kaavassakin. Päätin "nakata hanskat tiskiin" ja unohtaa koko hevosen. Sattuu näitä vihreitä siis hieman kokeneimmillekin kepparintekijöille :)
Heinäkuun lopussa sain vihdoin Friisiläisen valmiiksi. Se oli ehdottomasti työläin hevonen, jonka olen koskaan tehnyt.
Allure Of Darkness "Kingi"

Elokuu
Elokuussa en muistaakseni ommellut yhtään mitään ja taukoilin kepparihommasta, sillä minulla oli muutto käynnissä.

Syyskuu
Sain doninhevosen valmiiksi ja se ei todellakaan vastannut odotuksiani. Olin vihainen itselleni, sillä olin parin kuukauden aikana onnistunut sössimään peräti kaksi keppihevosta. Päätin kuitenkin myydä doninhevosen tiedottomana halpaan hintaan ja sain sen sitten lopulta kaupaksi. Syyskuussa blogi oli myös pitkään kiinni, sillä uudistin hieman ulkoasua
Tiedoton "doninhevonen"
Lokakuu
Lokakuussa aloin tekemään tilaushevosia. Tein myös yhden myyntihevosen, jonka laitoin myyntiin lähempänä joulua. Lupailin tehdä myös varustepostauksen keppihevosteni varusteista + kertoa teille satulahuovantuunausprojektistani. Varustepostausta en vieläkään ole saanut aikaiseksi tehdä, eikä satulahuopakaan ole edennyt...:D
Suokki, joka tuli myyntiin lähempänä joulua
Marraskuu
Marraskuussa en kirjoittanut blogiin ainuttakaan postausta. Monta kertaa aioin kirjottaa, mutta aina se unohtui. Tein kaksi tilaushevosta, sekä ahersin joulun alla myyntiin tulevien hevosten parissa. Mietin pitkään, pitäisikö minun jättää hannover (Rony II) kesken, sillä sen rakenne ei miellyttänyt minua alkuunkaan. Päätin kuitenkin jatkaa sen loppuun, enkä todellakaan katunut sitä!

Joulukuu
Joulukuussa laitoin 5 keppihevosta myyntiin. Tai oikeastaan minun täytyi tehdä vaan neljä, sillä Kingi oli se viides. Päätin, että jatkossa alan tekemään myyntiin viiden keppihevosen ryhmiä. Eli toisin sanoen valmistan aina 5 hevosta ja laitan ne sitten samaan aikaan myyntiin, poikkeuksena ne, joita en oikeastaan ollut suunnitellut tekeväni.
Kaikki 5 hevosta menivät kaupaksi ja tilauksiakin tuli vielä kaksi. Lisäksi sain kuulla, että saan todennäköisesti keppareitani myyntiin erään ravintolan kauppapuolelle, kuten viime postauksessa sanoinkin.
Friisiläinen Allure Of Darkness eli Kingi

Hannover Rony II eli Rony

Suomenhevonen Lumienkeli eli Enkeli

Suomenhevonen ST Harmaahapsi eli Hapis

Suomenhevonen Suomineito eli Neto

New Forest tilari

Suomenhevostilari

Siinäpä oli tämä vuosi tiivistettynä :D Tammi- ja joulukuu ovat ehdottomasti olleet ne kuukaudet, jotka ovat painuneet mieleeni eniten. Ilman tammikuussa saamaani kyselyvyöryä myyntiintulevista keppareista, en varmaan koskaan olisi saanut aikaiseksi laittaa ainuttakaan kepparia enää myyntiin. Joulukuussa koko homma yksinkertaisesti räjähti käsiin ja en tehnyt vapaa-ajallani mitään muuta kuin ompeluhommia. Viimeinen naula arkkuun oli uutinen siitä, että saatan saada hevosiani kauppaan myyntiin.

Olen kirjoittanut tätä postausta pian puolitoista tuntia. Ehkä on aika päättää tämä tähän ja lähteä uuden vuoden viettoon.
Hyvää uutta vuotta teille jokaiselle :)

4 kommenttia:

  1. Ihania hevosia olet tehny! En ymmärrä miten olet nui lahjakas noiden kanssa :3 On se muute jännää katsoo näkee Darlingtonin kuvia täällä ja ku omistaa sen ni :'D (emmä tiä mitä jännää siin on mut silti jännää katsoo sen kuvia täällä xD)

    VastaaPoista
  2. Anonyymi3/2/15 12:39

    Hei! Booli asuu nykyään minun luonani!:) sekin on silmäteräni!:D ja ainoa ykkönen! Voit seurata sitä instagramissa -> khtharmoniantalli

    VastaaPoista

Luethan postauksen ennen kysymistä? Niin risut kuin ruusutkin ovat tervetulleita.
Myynnissä olevat keppihevoset löytyvät blogin oikealla puolella olevasta sivupalkista "Myytävät" tekstin alta. Mitkään muut keppihevoset eivät ole myynnissä.